Donderdag 24 november vliegt Diet naar Senegal. Senegal is een groot land (196.000 vierkante km) met net zoveel inwoners als in Nederland. Het land ligt langs de West Afrikaanse kust.
Wycliffe werkt er al sinds 1984 en in veel talen gebeuren mooie dingen.
Diet gaat werken met verschillende mensen van SIL (de zusterorganisatie van Wycliffe Bijbelvertalers) en met een aantal mensen van de Senegalese Bijbelvertaalorganisatie. De eerste tien dagen is zij in Thies, de drie na grootste stad van Senegal, anderhalf uur rijden van de hoofdstad Dakar. Op het SIL kantoor zijn een aantal nieuwe medewerkers aangenomen en ze gaat werken met de office manager, de secretaresse en een administratief medewerker. Daarna reist ze met de boot langs de kust naar het zuiden naar de provincie Cassamance. Dit is een nachtboot, vroeg in de ochtend komt zij dan aan in Ziguinchor waar ze gaat werken met de toekomstig directeur van SIL Senegal. David is voor ons geen onbekende. Hij begon ooit als exegeet en woonde heel wat vertaalsessies van Hans bij toen we bij tijd en wijle in Senegal werkten. Na opgeleid te zijn ging hij werken in de Gusilay taal waar hij nu het bijbelvertaalwerk coördineert en nakijkt.
De laatste week is Diet weer terug in Thies waar ze met de Senegalese coördinator van DPTLL (Departement pour la Promotion et Traduction en Langue Locale) gaat werken en met de Senegalese coordinatrice van PSE (Promotion Saintes Ecritures). Hieronder een overzicht van de talen waarin SIL en de lokale partners bezig zijn met Bijbelvertaling.

Bid dat Diet tot ondersteuning en bemoediging mag zijn voor deze mooie mensen die zich allemaal inzetten voor het Bijbelvertaalwerk (en alles daaromheen) in Senegal.
Ze hoopt vroeg in de ochtend op 18 december weer te landen op Zaventem waar Hans haar komt ophalen.

One thought on “Diet naar Senegal

 • december 1, 2022 om 10:00 am
  Permalink

  Lieve Diet, een hele goede reis in goede gezondheid, kracht en wijsheid toegewenst, zodat je ten volle kunt genieten.
  Lieve groetjes en Gods zegen
  Anneke

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.