Diet is betrokken geraakt bij een training in mentoraat: Mentoring Matters. Door middel van dit programma wil SIL binnen haar organisatie wereldwijde kennisoverdracht stimuleren. Daarnaast wil SIL zo goed mogelijk gebruik maken van de expertise en de kennis die al op het veld aanwezig zijn, en niet langer afhankelijk zijn van het wel of niet kunnen reizen en organiseren van bijeenkomsten en lesprogramma’s ter plaatse. Het trainingsprogramma was al in de maak voordat het Coronavirus uitbrak. Het is door deze pandemie in een stroomversnelling geraakt en nog relevanter dan voorheen.

Door zoveel mogelijk mensen in een mentor-menteerelatie te brengen kan men op een laagdrempelige manier zorgen dat mensen van elkaar leren, en op een georganiseerde en gestructureerde manier een werkomgeving creëren waar het vanzelfsprekend is dat mensen zich blijven bekwamen. Of je nu vertaler bent of projectleider, administratief medewerker of boekhouder, er valt altijd nog zoveel meer te leren… En altijd nog zoveel meer kennis door te geven…Door het aangaan van een mentor-menteerelatie kom je in een leeromgeving waarin je ofwel de ander coacht in zijn werk, ofwel zelf gecoacht wordt om beter te gaan functioneren.

De mentortraining is een online trainingsprogramma van zes weken dat om de paar weken herhaald wordt voor nieuwe groepen. De animo om mee te doen is groot. Een keer per week komen de trainer en de deelnemers virtueel bij elkaar. Elke training wordt door vijfentwintig personen gevolgd. De vijfentwintig mensen die nu meedoen, zijn afkomstig uit vijf verschillende West-Afrikaanse landen. Degenen die de training verzorgen komen uit Hongarije, Engeland en Nederland.

Alle lessen, opdrachten, filmpjes, interviews, leesopdrachten en discussieforums van het programma staan op het internet. Daarnaast is er een website die tot doel heeft mentoring te promoten en waarop veel van de materialen ook te vinden zijn: Mentoring-matters.org.

Diet hoopt de komende jaren mee te doen bij het geven en doorontwikkelen van deze trainingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.