Hans is inmiddels alweer een week in Pointe-Noire, Congo en het werk met de Kituba-vertalers gaat goed. Ze zijn vrijdag in Exodus 19 aangeland. Hans moet zo’n 100 verzen per dag doen wil hij op tijd klaar zijn. Hans logeert bij een Amerikaans echtpaar en neemt ’s morgens de taxi (allemaal blauw witte Toyota’s) naar het SIL-kantoor. Met drie vertalers en twee terugvertalers, en met de tekst op de muur geprojecteerd lopen ze zo door Exodus, vers voor vers. Laat op de middag weer met de taxi terug naar “huis”.
Het Kituba wordt gesproken door 3 miljoen mensen. Het Nieuwe Testament kwam in 2004 uit en is inmiddels een paar keer herdrukt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.